Avati Dimediumi laohoone Tartu sissesõidule rajatavas Rohelises Pargis.

Autor: Risto Mets

Tallinna maantee sissesõidul Tartusse, Tähtvere külas A. Le. Coq’i ja Saku logistikakeskuste naabruses, avas täna oma uue laohoone looma- ja taimekasvatustooteid müüv ettevõte Dimedium.

Kõigest kuus ja pool kuud on möödas Remediumi ja Dimela ühinemisest kui moodustus ühine ettevõte, rääkis avamispeol Dimediumi juhataja Sivar Irval. Nurgakivi pandi uuele laohoonele mullu 19. detsembril ja nüüd on see valmis. Maamessi ajal võetakse külalisi vastu juba oma majas.

Mapri Ehituse käe all valmis hoone Irvali hinnangul väga kiiresti. «Vahepeal oli lausa tunne, et sarikapidu tuleb enne nurgakivipanekut,» muheles ta.

Suurema osa 1240-ruutmeetrisest hoonest võtab enda alla ladu, kuhu koondatakse kokku seni Tartu erinevais paigus, Tallinnas ja Rakveres asunud tegevus. Tallinna laost on vaja ära tuua veel umbes 18 veoautotäit kaupa, siis on kõik siin, tõdes Irval. Ettevõtte peakontor jääb siiski Emajõe tänavale.

Lisaks erinevaid klimaatilisi tingimusi nõudvatele ladudele asub majas ka kontoriruum, seminarisaal kuni 40 inimesele, puhkeruum ja saun. Parkla, mida ootab kohe-kohe ees asfaltimine, mahutab mitukümmend autot. Hoone arhitekt on Design Police Department OÜ ja Lauri Nõmme.

Tööle hakkab uues majas kaheksa inimest. Neist neli laos, kolm klienditeenindajat ja proviisor.

Dimediumile ehitas laohoone Cesana Grupp, kelle käest hakkab ettevõte ladu rentima. «Tegime kõik, nagu tellija tahtis,» kinnitas Cesana arendusprojekti juht Tauri Sokk. Tema sõnul soetas ettevõte maaülikooli vana peamaja naabrusse suure kinnistu juba kümme aastat tagasi, kuid vahepeal polnud majanduses just parimad ajad. Ka tabas arendajat mõneks ajaks mõttepaus, mida sellel maal ikkagi tegema hakata.

«Eelmisel aastal nägime, et Maamessi ajal parkisid messikülalised oma autosid kuni Tiksojani välja,» kirjeldas Sokk. Saabus äratundmine, mida maa-alaga pihta hakata ning tekkiski idee luua Tartu sissesõiduväravasse põllumajanduse ja metsandusega seotud tehnopark. «Te ei jää siia üksi,» lubas ta Dimediumi rahvale. Peagi hakkab kerkima veel teinegi hoone.

Allikas: Tartu Postimees